Kertépítés

Cégünk fő profilját a kerttervezés és a kertfenntartás mellett a kertépítés alkotja. Mivel nincs két azonos igény, ezért sose építünk két azonos kertet sem. Mindegyik egyedi, a maga saját izgalmával, esztétikájával, stílusával és természetesen kihívásaival. Ezeken túl is minden egyes kertépítés külön tartalmaz rengeteg egymástól eltérő, de szorosan összekapcsolódó kertépítői folyamatot, mint például az öntözőrendszer megépítése, növénysávok kialakítása, fűfelület megalkotása, burkolati felületek elkészítése és még sorolhatnám. Az egymástól eltérő kertek megalkotása és a mindig változó munkafolyamatok miatt is nagy szenvedélyünk a kertek építése.

Mielőtt jobban elmélyülünk a kertépítés rejtelmeiben, lássunk pár sort a kertépítői szakma kialakulásáról.:

Az ideális kert az otthonunk meghosszabbítása, kivetülése a természet irányába. Az emberiségnek már az ókortól kezdve az elkerített földrész, mint “kert” jelenti a nyugalom szigetét, később az ember személyes “miniparadicsomának” megalkotására szentelte a saját kis területét, mely minél több gyümölccsel és megnyugvással látja el őt a gondoskodásért cserébe. Ez a kertkultusz az idő múlásával az egyes területeken párhuzamosan, egymás mellett fejlődtek, a távol-keleti területeken például a szellem kivetüléseként tartják számon a kultikus kerteket, melyet a kertbe látogató, azaz a kert tulajdonosa tölt fel energiával, cserébe a kerttől ő maga is szellemi felüdülést, feltöltést és energiát kap. Ezen korábbi korok együttes kertművészeti tapasztalatainak összegyúrásából alakult ki a mai napig is folyamatosan formálódó kertépítői, kertalkotói szakma a kertépítészet.    

A kert építésénél főleg ezen fenti elveket meglovagolva kell megteremtenünk a nagybetűs kertet. Minden esetben a megrendelőnk által formált elképzeléseket ötvözzük a szaktudásunkkal és így szabjuk bele a kert eredeti helyszínéűl szolgáló természeti keretbe.

A kertépítésnél nagyon fontos, hogy olyan szakmai hátterű csapat dologozzon rajta, amely képes a különböző munkanemeket, funkciókat térben és időben összeegyeztetni, ütemezni. Mi minden esetben megköveteljük magunktól a precíz, pontos munkavégzést, előre gondolunk az esetleges későbbi munkaütemekre, előre dolgozunk és természetesen a használat folyamán kialakuló helyzeteket is elő kell vetítenünk. Ugyanakkor nem csak az építészet része jelentős a kertépítészetnek, ismerni kell a különböző ökológiai növények igényeit, gondolni kell az esetleges talajfelüljavításra is, meg kell alapozni a kert későbbi ökológiai egyensúlyát, hisz a kertet évtizedekre építjük.

Az ideálisan megépített kert könnyen fenntartható, jó alapul szolgál a későbbi esetleges kertátformálásoknak, és a felmerülő új igények miatti új funkciók kialakításának.

NÉZZE MEG MUNKÁINKAT

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

25% KEDVEZMÉNY

Ebben a hónapban az általunk felmért öntözőrendszereket

25 %-os kedvezménnyel készítjük el. 

A kedvezmény az árajánlat kiküldésétől számított egy héten belüli elfogadás esetén érvényes.