Okoskert kivitelezés

LÉPJEN AZ OKOSKERTEK FELÉ!

ROBOT FŰNYÍRÓ

OKOS VILÁGÍTÁS

CSOBOGÓ, VÍZJÁTÉK

TÉRFIGYELŐ, RIASZTÓ

HOGYAN MŰKÖDIK EGY OKOSKERT?

A mai modern öntözőrendszerek vezérlői külön beépíthető Wifi modullal okosíthatóak. Ezzel még kényelmesebbé tudjuk tenni az életünket, mobiltelefonos applikáción keresztül vezérelhetjük az egyes öntözési köröket, indíthatunk el újat, esetleg kapcsolhatunk le egy-egy választottat. Roppant fontos lehet ez olyankor ha például más szakember van a házunknál, de mi nem vagyunk otthon és elindulás előtt elfelejtettük lekapcsolni a vezérlőt, de a szakember éppen festené a kerítést. Hozzáférést adhatunk a kertfenntartónak, így sok esetben távolról orvosolni tudja a szakember az esetleges problémát.

Az öntözőrendszerek okosítása mellett további okoskert funkciók is léteznek. A megrendelőink egyik új kedvence a robotfűnyíró. Ennek telepítését végezhetjük új kert megépítése közben de akár már meglévő kertbe is könnyedén beépíthetjük. A robotfűnyíró telepítését követően megkíméljük magunkat a szezon közbeni folyamatos fűnyírástól, amibe ha belegondolunk a heti egy-két alkalom egy évre kiszámítva rengeteg időt jelent. A fűnyíró akár napi kétszer végigpásztázza a területet, mindig csak minimális fél vagy egy milliméternyit vág le a fűből, melyet egyből visszaterít a fű közé, így biztosítja a tápanyag helyben maradását. Tehát a fű saját magát tápozza és még a fűnyesedék összeszedésével sem kell bajlódnunk.

A robotfűnyíró is elindítható akár a szobából ülve mobilapplikáción keresztül. Természetesen munkamenet közben vissza is küldhetjük az elektromos töltőhelyére, ha épp piknikezni, játszani támad kedve gyermekeinknek. Az általunk javasolt robotfűnyírók ráadásul lopásgátlóval is el vannak látva.

Ebben a témakörben fontos megemlíteni még az okosvilágítást, aminek korábbi változata alkonykapcsoló közbeiktatásával érzékelte a nappalt és az éjszakát. Ennek hátránya az volt hogy egész éjszaka fogyasztotta az áramot, világított a kertünkben a fény még hajnali 4 órakor is, amikor már semmi szükség nem volt rá. Ennél kicsit jobb verziót jelentett a mozgásérzékelős világítás, ami akkor kapcsol be amikor a fotocella érzékeli az ember mozgását. Sajnos nem csak az ember jelenlétére tud bekapcsolni ez a rendszer hanem akár kisállataink, vagy nagyobb állat is működésre tudja bírni, így rossz esetbe le-föl kapcsol a rendszer az éjszaka közepén. Ezek miatt jelentett úttörő megoldást a távirányítóval, vagy ugyancsak mobilapplikációval vezérelhető okosmodulok beépítése a világítási körökbe.

Okos funkciókat még rengeteg helyen alkalmazhatunk a kertünkben. Akár csobogót, vízjátékot is programozhatunk a technika segítségével, térfigyelő és riasztórendszerrel is elláthatjuk területünket, a távirányítóval nyíló kertkapu meg szinte már megszokás lett.

Mondanom sem kell mennyire fantasztikus élményt és kényelmet jelent, ha a kertünk fel van vértezve ezekkel a plusz önműködő és működtető funkciókkal, ahol minden megfogalmazódott gondolatunkat csak egy gombnyomás választja el a megvalósulástól.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS

25% KEDVEZMÉNY

Ebben a hónapban az általunk felmért öntözőrendszereket

25 %-os kedvezménnyel készítjük el. 

A kedvezmény az árajánlat kiküldésétől számított egy héten belüli elfogadás esetén érvényes.